Nieuws

Brick Challenge 2017 TU Delft

Vrijdagmiddag 18 augustus a.s. strijden enkele honderden eerstejaars bouwkundestudenten voor een nieuw record in het stapelen van bakstenen tot de grootste brugoverspanning van Nederland.

TU Delft 1

Opdracht bij de Brick Challenge is het los op elkaar stapelen van maximaal 100 stenen, dus zonder cement of andere hulp- en verbindingsmiddelen, tot een zo groot mogelijke vrijdragende overspanning. Het huidige Nederlands record is van 2016 en meet 1415 mm.

TU Delft 2

KNB organiseert deze introductieacvtiviteit in samenwerking met het Delftsch Bouwkundig Studentengezelschap STYLOS sins 2011. Het doel is nieuwe studenten kennis te laten maken met het traditionele, maar zeer moderne bouwmateriaal baksteen. De baksteenworkshop is uitgegroeid tot een vast onderdeel van de jaarlijkse introductieweek, de zogenaamde SteeOwee. 

TU Delft 4

Voorafgaand aan de Brick Challenge krijgen de studenten informatie over de MVO principes van de bouwkeramische industrie, is aandacht voor de basale wetten van de constructietechniek en geeft vooraanstaand architect 'Udo Garritzman' zijn kijk op de functie en kracht van baksteen, baksteenmetselwerk en baksteenarchitectuur.

Klik hier voor een filmimpressie van het afgelopen jaar: https://www.youtube.com/watch?v=opW7GncAQYA&feature=youtu.be