Publicaties

filter op thema:filter op categorie:

Brochure Van klei tot Baksteen en Meer

Deze geheel vernieuwde en geactualiseerde brochure vervangt de vorige uitgave uit 1998. 'Van Klei tot Bakteen en Meer' geeft een complete beschrijving van de hedendaagse productie van baksteen.

Het schetst het beeld van een eigentijdse industrie die met verantwoorde kleiwinning en toepassing van de modernste procestechnologie├źn borg staat voor betrouwbare producten, een effici├źnt energiegebruik en een minimale milieubelasting. Ook wordt aandacht besteed aan de verantwoordelijkheid die de sector neemt voor de menselijke maat bij zowel productie als bij de verwerking van de baksteen tot straat of gevel.
Tenslotte wordt in de nieuwe uitgave aandacht besteed aan de bijdrage die de industrie levert aan een duurzame leefomgeving en aan de realisatie van alle ontwerp- en verwerkingsopgaven met de door haar geproduceerde keramische bouwmaterialen.

Samen met de in 2006 uitgebrachte DVD 'Leven in de Klei'' (zie A7b) geeft de brochure een realistische kijk op de baksteenindustrie die als geen ander met Nederland is verbonden.

De brochure leent zich prima voor gebruik in het onderwijs en voor andere momenten van kennisoverdracht.