Afbeelding 3

Thema's

Mosa

Mosa logo

 

Profiel

Koninklijke Mosa is een toonaangevende en innovatieve producent van keramische tegels, tegelsystemen en keramische façades. Mosa ontwikkelt zijn producten in nauwe samenwerking met (inter)nationale architecten. Vormgeving, functionaliteit en duurzaamheid zijn richtinggevende waarden. Tot de Mosa Groep behoren Koninklijke Mosa, Mosa Systems en Mosa Facades.

MVO

Onderscheiden in duurzaamheid en MVO behoort tot de belangrijkste speerpunten van Mosa. Al jaren besteedt Mosa speciale aandacht aan het milieu en gezonde en veilige werkomstandigheden.

Sinds 2007 organiseert Mosa haar milieubeheer volgens de internationale norm ISO 14001 en sinds 2008 heeft Mosa het NEN-EN-ISO 14001 certificaat.

Mosa ziet Cradle to Cradle als motivatie voor innovatie bij de ontwikkeling van systemen in keramiek. De tegels hebben het Cradle to Cradle® Silver certificaat en MOSA is een Cradle to Cradle charter organisation.

Mosa kiest er principieel voor om locaal, dicht bij haar belangrijkste afzetmarkt Nederland en West Europa te ontwikkelen en te produceren met lokale grondstoffen.

Mosa heeft haar missie en principes vertaald in een reeks concrete investeringen in product, productieproces en medewerkers. In de afgelopen jaren zijn de fabrieken volledig herontworpen en vernieuwd. Met als ambitie de kringloop van onze producten en processen van wieg tot wieg (Cradle to Cradle) zo duurzaam mogelijk te maken.

Resultaten zijn geboekt door jarenlang onderzoek en grote investeringen in productontwikkeling, energiebesparing, beperking van emissies, een gesloten materialen- en waterkringloop in de gehele productie, maximale inzet van recycling, en verantwoord grondstoffengebruik.

Maar het kan nog veel beter. Mosa werkt daarom verder aan nog duurzamere processen en producten. Een inspirerende weg, die iedereen bij Mosa enthousiast volgt.

Mosa - hergebruik tegelsMosa - tegel in moderne oven