Afbeelding 7

Thema's

Voordelen op een rij

Duurzaam

Straatbakstenen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Het product dankt zijn sterke eigenschappen aan de uitstekende samenstelling van de klei en de moderne technieken die worden toegepast tijdens het bakproces. Straatbakstenen worden in een computergestuurd proces gebakken bij een temperatuur van ruim 1000 °C. Hierdoor verkrijgen de stenen hun unieke hard- en slijtvastheid.

Budgetvriendelijk

Dankzij de duurzaamheid gaan bakstenen straatwerken lang mee. In veel historische binnensteden ligt tot op de dag van vandaag hetzelfde straatwerk als enkele eeuwen geleden. Bovendien zijn straatbakstenen meer dan één keer te gebruiken. Door hergebruik is dit materiaal budgetvriendelijk.

100% natuurlijk

De hoogwaardige klei waaruit straatbakstenen gevormd worden zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

Mooi en veelzijdig

Straatbaksteen combineert duurzaamheid met subtiliteit in afwerking. Een bakstenen straatdek oogt bijzonder - ook op detailniveau. Van dichtbij is de grote variëteit in structuren zichtbaar: van glad tot bezand, met een verouderde uitstraling of juist geglazuurd. Deze perfectie in detaillering komt - naast gebruik in bestrating - goed tot zijn recht in constructies als trappen, kades en brughoofden.

Gebakken klinkers zijn in veelzijdige uitvoeringen verkrijgbaar. Door te componeren met verschillende kleuren, formaten en patronen, krijgt ieder straatwerk een eigen uitstraling. Van authentiek tot modern, van natuurlijk tot stedelijk.

De keuze voor straatbaksteen draagt bij aan een positieve, harmonische beleving. De natuurlijke uitstraling van gebakken klinkers is goed te combineren met uiteenlopende bestratingsmaterialen, zoals natuurstenen banden en bollende keien.

Kleurecht en kleurvast

Gebakken klinkers zijn kleurecht, ze bevatten dus geen kunstmatige kleurstoffen. Straatbakstenen behouden levenslang hun natuurlijke tint. Door het natuurlijke afslijtingproces, wordt de kleur na verloop van tijd alleen maar mooier en warmer.

Onderhoudsvriendelijk

Straatbakstenen zijn bestand tegen uitzonderlijke omstandigheden. Dankzij hun relatief gladde oppervlak, hechten vuil, mos en algen zich moeilijk. De methode en de intensiteit van onderhoud is afhankelijk van het gebruik van het straatdek. In alle gevallen zijn straatbakstenen gemakkelijk te behandelen, zonder gevaar voor beschadiging.

Milieuvriendelijk

Straatbakstenen bevatten geen elementen die schadelijk zijn voor het milieu. Fabrikanten streven ernaar de productie van straatbaksteen zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Tijdens het productieproces wordt gewerkt met de nieuwste tunnelovens . Deze besparen veel energie. De emissie is bovendien aanzienlijk gereduceerd door het gebruik van aardgas. 

De stenen worden uit het natuurlijke product klei gebakken. De winning van klei heeft een positieve invloed op de longfunctie en bedding van rivieren. Deze krijgen de kans zich te herstellen, omdat de grondstof klei automatisch door de rivieren wordt aangevuld.